De politie van Manokwari heeft drie verdachten in de verraadzaak genoemd - Papua-Nachrichten

Breaking

Selasa, 29 November 2022

 De politie van Manokwari heeft drie verdachten in de verraadzaak genoemd



De politie van Manokwari Resort, West-Papoea, heeft zondag (27/11) drie verdachten genoemd in de vermeende verraadzaak in de actie van tientallen inwoners ter herdenking van de verjaardag van West-Papoea-Nieuw-Guinea (WPNG) in het Wosi Manokwari Terminal-gebied.

"Van de 15 ondervraagden werden er drie verdachten genoemd en onmiddellijk vastgehouden, namelijk AN, YK en AB met de bepaling van artikel 106 van het Wetboek van Strafrecht inzake verraad", zei Herman Gultom, hoofd van de politie van Manokwari, adjunct-hoofdcommissaris van de parasische politie. aan verslaggevers op het politiebureau van Manokwari. , maandag.

De politiechef zei dat de drie verdachten verschillende rollen hadden in de actie die in strijd was met de rechtsstaat, namelijk dat verdachte AN de hoofdrolspeler was die optrad als liaison tussen Manokwari West Papua en de persoon die werd aangeduid als de president van de WPNG-groep.

"Verdachte AN geeft toe een directe relatie te hebben met een persoon in Nederland die wordt beschouwd als de president, verdachte YK treedt op als coördinator van de actie bij de Wosi Manokwari Terminal en verdachte AB treedt op als liaison voor de lokale gemeenschap van West-Papoea', aldus de politiechef.
 
Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat tientallen mensen die de WPNG-groepsactie bijwoonden, inwoners waren uit de districten Kaimana, Fakfak en Maybrat die samenkwamen en een gezamenlijke actie hielden in de Wosi Manokwari Terminal.

"Dus deze groep geeft toe dat 27 november hun historische dag is, zodat de viering van 2022 in Manokwari zal worden gehouden. Dit is echter in strijd met de ideologie van de eenheidsstaat van de Republiek Indonesië, omdat er wordt geroepen om een onafhankelijk Papoea om het tonen van symbolen die in ons land verboden zijn', aldus de politiechef.

Bij die gelegenheid deed de politiechef ook een beroep op de mensen van Manokwari om vóór 1 december 2022 een gunstige sfeer te helpen creëren en te voorkomen dat verschillende onverantwoordelijke groepen worden uitgenodigd.
 
"We zorgen ervoor dat er geen activiteiten zijn van groepen die in strijd zijn met de ideologie op het moment van 1 december, omdat ze zeker zullen worden behandeld volgens de wetten die van kracht zijn in de eenheidsstaat van de Republiek Indonesië", zei het hoofd van Manokwari. Politie.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/23857/polres-manokwari-tetapkan-tiga-orang-tersangka-case-makar

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pages