De Vereniging van Regenten hoopt dat de nieuwe autonome regio's de bevolking van het Papoeagebergte tot bloei zullen brengen - Papua-Nachrichten

Breaking

Selasa, 29 November 2022

 De Vereniging van Regenten hoopt dat de nieuwe autonome regio's de bevolking van het Papoeagebergte tot bloei zullen brengen



De voorzitter van de Vereniging van Bergregenten Didimus Yahuli hoopt dat de vorming van een nieuwe autonome regio (DOB) en de plaatsing van waarnemend gouverneurs, met name in de provincie Papua Highlands, welvaart kunnen brengen aan de mensen in de regio.

"Het is te hopen dat het bestaan van de provincie Papoea-gebergte het welzijn van de mensen zal verbeteren", hoopte Didimus, die ook fungeert als Yahukimo-regent in Jayapura, maandag.

Toegegeven, als nieuwe provincie die zal worden uitgerust met Regionale Arbeidseenheden (SKPD) is het zeker dat er veel vacatures vervuld zullen worden zodat zijn partij hoopt dat later diegene die de structurele functies bekleden uit diverse districten van de ASN komen in de bergen of vanuit de hoofdprovincie.

"We hopen dat de vervulling van structurele vacatures in de provincie Papoea-gebergte voorrang zal geven aan ASN's die uit acht districten komen of uit de hoofdprovincie, namelijk Papoea", hoopte Didimus Yahuli.

Toegegeven, er zijn inderdaad niveaus waaraan moet worden voldaan, maar toch hoopt zijn partij dat die prioriteit krijgen.

"Laat ze niet alleen maar toeschouwers zijn in hun eigen land", hoopte Didimus Yahuli.

Minister van Binnenlandse Zaken Tito Karnavian heeft op vrijdag (11/11) Nikolaus Kondomo samen met twee andere mensen benoemd tot waarnemend gouverneur van de Papoea-bergen.

De provincie Papua Mountains, die duizenden steden in Wamena heeft, heeft acht districten, namelijk Jayawijaya, Lanny Jaya, Tolikara, Central Mamberamo, Yalimo, Yahukimo, Bintang Mountains en Nduga Regencies.

Drie nieuwe provincies werden ingehuldigd en waren afdelingen van Papua, namelijk de provincie Zuid-Papoea met als hoofdstad Merauke, Central Highlands Papua met de hoofdstad Nabire en Highlands Papua met de hoofdstad Wamena.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/23885/associated-bupati-harap-dob-sejahterakan-warga-pegunungan-papua

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pages