De KPK heeft Aloysius Renwarin gevraagd om het verhoor in Jakarta bij te wonen - Papua-Nachrichten

Breaking

Selasa, 29 November 2022

 De KPK heeft Aloysius Renwarin gevraagd om het verhoor in Jakarta bij te wonen



De Corruption Eradication Commission (KPK) blijft Aloysius Renwarin als advocaat van de gouverneur van Papoea, Lukas Enembe, vragen om als getuige het verhoor bij te wonen in het Red and White Building van de KPK in Jakarta.

"Voor juridische adviseurs die niet willen worden ondervraagd in Jakarta, zullen we ze nog steeds tijdelijk oproepen", zei KPK-afgevaardigde voor handhaving en executie, Karyoto, maandag in het rood-witte gebouw van de KPK, Jakarta.

De KPK dagvaardde Aloysius in een onderzoek naar een zaak van vermeende omkoping en fooien in verband met werk of projecten afkomstig van de Papoea-provincie APBD die Lukas Enembe als verdachte in de val lokte.

Getuige Aloysius verzocht om verhoor in Jayapura City, Papoea.

Karyoto benadrukte dat er geen reden was voor Aloysius om de oproeping van de onderzoeker niet bij te wonen.

"Omdat er eigenlijk geen reden is om niet te komen, tenzij je echt geen geld hebt of er obstakels zijn, kun je misschien met ons overleggen over manieren om de betrokkenen naar Jakarta te halen", zei Karyoto.

Eerder zei Aloysius dat hij klaar was om onderzocht te worden door KPK-rechercheurs. Hij verzocht echter om het onderzoek in Jayapura uit te voeren.

Hij gaf ook toe dat hij een officiële brief aan de KPK had gestuurd, gericht aan de onderzoeksdirecteur van de KPK, Asep Guntur Rahayu.

De KPK ontkende echter het verzoek van Aloysius te hebben goedgekeurd.

"Volgens de informatie die we hebben ontvangen, is het waar dat de betrokkene heeft bevestigd te worden ondervraagd in Jayapura. Het is echter niet waar dat er toestemming is gegeven voor het verhoor van deze getuige in Jayapura", aldus KPK-hoofd van de rapportageafdeling Ali. Fikri in zijn verklaring op dinsdag (22/11).

Behalve Aloysius dagvaardde de KPK ook nog een andere advocaat van Luka Enembe, namelijk Stefanus Roy Rening, als getuige. Roy Rening heeft maandag gehoor gegeven aan de oproep van de KPK voor ondervraging in het rood-witte gebouw van de KPK, Jakarta.

"Vandaag kwam ik om de dagvaarding van KPK-onderzoekers in verband met de zaak van de heer gouverneur Lukas Enembe te vervullen. Natuurlijk heb ik als goed burger gehoor gegeven aan de dagvaarding. Ik werd ondervraagd met 19 vragen. Ik heb ze allemaal beantwoord en het is voorbij', zei Roy Rening na verhoor.

In deze zaak heeft de KPK Lukas Enembe en enkele andere partijen als verdachten aangewezen.

Wat de opbouw van de zaak betreft, zullen de als verdachten genoemde partijen, evenals de verdachte artikelen worden gepubliceerd wanneer er gedwongen pogingen worden ondernomen, zowel de arrestatie als de detentie van de verdachten.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/23881/kpk- Minta-aloysius-renwarin-hadiri-pemeriksaan-di-jakarta

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pages