KPK blijft advocaat Lukas Enembe dagvaarden voor verhoor in Jakarta - Papua-Nachrichten

Breaking

Selasa, 29 November 2022

 KPK blijft advocaat Lukas Enembe dagvaarden voor verhoor in Jakarta



Een van de advocaten van de gouverneur van Papua Lukas Enembe, Aloysius Renwarin, vroeg de Corruption Eradication Commission (KPK) om hem in Jayapura, Papua, te onderzoeken. De KPK benadrukte echter dat zij Aloysius zou blijven ondervragen in zijn hoedanigheid van getuige in Jakarta.
 
"We zullen ze nog steeds dagvaarden (voor ondervraging in Jakarta)", zei plaatsvervangend voor handhaving en uitvoering van de KPK, Karyoto in Jakarta, dinsdag (29/11/2022).
 
Karyoto legde uit dat Aloysius verplicht was om gehoor te geven aan de oproep van rechercheurs in Jakarta. Hij zei dat Aloysius zou kunnen coördineren met de KPK als hij problemen had, zodat hij het examen in de hoofdstad niet kon bijwonen.

"Er is geen reden om niet te kunnen komen, behalve als je echt geen geld hebt of als er obstakels zijn, kun je misschien met ons afstemmen. Hoe kunnen we de betrokkene naar Jakarta halen", legt Karyoto uit.

Eerder zei de advocaat van de gouverneur van Papoea Lukas Enembe, Aloysius Renwarin, dat hij klaar was om als getuige te worden gehoord in verband met het onderzoek naar de vermeende corruptiezaak die zijn cliënt in de val lokte. Aloysius verzocht echter om het onderzoek in Jayapura, Papua, uit te laten voeren.

Aloysius beweert dat zijn partij een officiële brief heeft gestuurd naar de KPK, met betrekking tot zijn verzoek om in Jayapura te worden onderzocht. In de brief gericht aan de Directeur Onderzoek van de KPK, Asep Guntur Rahayu, diende hij een verzoek in om op donderdag (24/11/2022) een onderzoek te houden in Jayapura, Papoea.

"Ik deed belangenbehartiging en juridische bijstand aan mijn cliënt, gouverneur van Papoea Lukas Enembe, in Jayapura, Papoea, dus ik vroeg de KPK om in Papoea te worden onderzocht", zei Aloysius in zijn officiële schriftelijke verklaring ontvangen in Jakarta, dinsdag (22/11). / 2022).

De KPK heeft Lukas Enembe genoemd als verdachte in de vermeende zaak van omkoping en fooien in verband met werk of projecten afkomstig van de APBD in de provincie Papoea. Tot nu toe heeft het anticorruptiebureau echter niet in detail de zaak uitgelegd die Lukas in de val lokte.

BRON: https://www.republika.co.id/berita/rm3aql328/kpk-tetap-panggil-kuasa- Hukum-lukas-enembe-untuk-diperiksa-di-jakarta

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pages